• info@petrosiniotakis.gr

Η κεντρική προεκλογική ομιλία του Πέτρου Ινιωτάκη

Να περπατήσουμε ΜΑΖΙ τον κοινό μας δρόμο!

Ζούμε σε μια πόλη ευλογημένη από την Ιστορία & τη Γεωγραφία όπου διασταυρώθηκαν λαοί και οι πολιτισμοί τους, για να μπολιαστούν από το Οικουμενικό μέγεθος του Ελληνισμού και του ανθρωπισμού μας!

 

Ζούμε στον τόπο όπου έδρασαν και δημιούργησαν ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, η οικογένεια Αλεξίου, ο Στυλιανός, η Έλλη και η Γαλάτεια, ο Στέργιος Σπανάκης, o Μενέλαος Παρλαμάς, ο τόπος όπου γεννήθηκε ο Ελύτης, ο τόπος όπου γράφτηκε το έργο της Κρητικής Αναγέννησης και αποτελεί τη βάση της νεότερης ελληνικής λογοτεχνίας μας ο «Ερωτόκριτος» του Κορνάρου, με τη φετινή χρονιά να έχει ανακηρυχθεί ως έτος Ερωτόκριτου.

Πολλές φορές, όμως εμείς οι ίδιοι αδικήσαμε την πόλη μας, δε σταθήκαμε στο ύψος της. Δεν την εκπροσωπήσαμε σωστά και δε διεκδικήσαμε το μερίδιο μας σε μεγάλα οραματικά έργα.

Αυτά, όμως, ας τα αφήσουμε πίσω μας!

Πήραμε τα μαθήματά μας, κρατάμε μόνον αυτήν την γνώση ώστε να αναμετρηθούμε με τις προκλήσεις του μέλλοντος με πάθος και πίστη! Σε λίγες μέρες το Ηράκλειο θα έχει την ευκαιρία να αλλάξει ορίζοντα και να αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα. Η 26η Μαΐου είναι μια ειδικά φορτισμένη μέρα, μια μέρα ορόσημο. Είναι η μέρα που θα καθορίσει τα επόμενα χρόνια για τον δήμο μας, τη δημοτική ζωή και την καθημερινότητά μας. Ζούμε την εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, ο κόσμος μας τρέχει με μεγάλες ταχύτητες. Δεν έχουμε το περιθώριο να επιλέξουμε την αδράνεια, να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του φοβικά, δε γίνεται να στεκόμαστε με ηττοπάθεια απέναντι στο τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Από την άλλη, δεν έχουμε το περιθώριο της επιστροφής στο παρελθόν που έχουμε αφήσει πίσω μας πλέον. Με βατήρα την ανοικτή πολιτική σκέψη, ανοίγουμε το Ηράκλειο σε νέο ορίζοντα και μεγάλες ταχύτητες. Ανοίγουμε το Ηράκλειο στις συμμετοχικές διαδικασίες, αξιοποιούμε τις δεξιότητες των ομάδων της πόλης.

Όλα εμφανίζονται, αναμετρούνται και συναποφασίζονται κάτω από το δημοκρατικό φως που δεν αφήνει σκιές!

Μας ρωτούν: «Ποιοι είστε;»

Εμείς απαντάμε ότι είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που ζουν το Ηράκλειο, το περπατούν και το βιώνουν έντονα κάθε μέρα, έχουμε τις δουλειές μας από τις οποίες βιοποριζόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας. Μέσα από τους επαγγελματικούς μας κλάδους συνδικαλιζόμαστε, συνεταιριζόμαστε, προασπιζόμαστε την εργασία μας και διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας. Στο ψηφοδέλτιό μας έχουμε εργάτες, τεχνίτες, καθηγητές πανεπιστημίου, καλλιτέχνες, γιατρούς, αναγνωρισμένους προπονητές μηχανικούς, ελεύθερους επαγγελματίες, και επιχειρηματίες. Υπάρχει μέσα στην ομάδα η εμπειρία και η τεχνογνωσία από όλα τα επαγγελματικά πεδία. Μέσα στην ομάδα υπάρχουν αθλητές, δρομείς μεγάλων αποστάσεων, υπάρχουν όμως και άτομα με αναπηρίες και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό! Και εμείς μαθαίνουμε από το πείσμα και τις αντοχές και των δύο!

Το παράδειγμά τους είναι πολύτιμο απόκτημα για όλους εμάς!

Οι άνθρωποί μας προέρχονται από όλην την κοινωνική διαστρωμάτωση.

Μένουν σε όλες τις γειτονιές του δήμου μας, τα χωριά και τους οικισμούς του, την εντός των Τειχών πόλη. Όμως, αυτό που πραγματικά αυθόρμητα απαντούμε όταν μας ρωτούν «ποιοι είμαστε» είναι ότι είμαστε αυτοί που νιώθουν ότι ο δήμος είναι η μεγάλη σκεπή που στεγάζει τη ζωή μας.

Γι αυτό θέλουμε μια στέγη δυνατή, ανεκτική και δεκτική σε κάθε αναβάθμιση.

 

 

Θέλουμε έναν δήμο για τον οποίο θα είμαστε περήφανοι, τον οποίο θα φροντίζουμε και θα μας φροντίζει, έναν δήμο με ισχυρό κοινωνικό δίκτυ για τους αδύναμους, έναν δήμο που θα τολμά οραματικές υποδομές, έναν δήμο που θα εκμεταλλεύεται τις δεξιότητες όλων μας, έναν δήμο με δημοκρατικά αντανακλαστικά!

Έναν δήμο ανοικτό στον κόσμο της τεχνολογίας που έχει ανατείλει!

 

Μας ρωτούν: «Τί θέλετε να κάνετε με τον δήμο»; Μας ρωτούν να τους πούμε το όραμά μας!

Και εμείς απαντάμε, το όραμα μας δεν συναντά περιορισμούς και όρια. Ξεκινά από τα μικρά, αναμετριέται με κάθε κακοτεχνία- την Λερναία Ύδρα του δήμου μας- και μετά ανοίγεται στα έργα –Φάρος που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία του Ηρακλείου, τη ζωή των Ηρακλειωτών και θα βάλουν το δήμο μας σε πραγματική αναπτυξιακή τροχιά.

Εμείς το χουμε πει πολλές φορές, είμαστε και για τα μικρά και για τα μεγάλα!

Στο μέτωπο της καθημερινότητας, η μάχη θα κερδηθεί. Σε βάθος 8ετίας θα δρομολογήσουμε αλλεπάλληλες εργολαβίες ασφαλτόστρωσης για το σύνολο του αστικού και αγροτικού δικτύου του δήμου μας. Οι συμπολίτες μας ιεράρχησαν το θέμα του κυκλοφοριακού, των πάρκινγκ και των δρόμων πρώτο στην ευρεία διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενεργήσαμε για τις «πληγές» του Ηρακλείου. Και η θεραπεία της, η εξαγγελία για τη θεραπεία της, δεν αποτελεί έκφραση λαϊκισμού. Μπορούμε να έχουμε ένα σύγχρονο, άριστης ποιότητας οδικό δίκτυο. Οι οδηγοί στον δήμο μας έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν ένα ποιοτικό δίκτυο δρόμων και οι αγρότες έχουν το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση και να φθάνουν με ασφάλεια στα χωράφια τους!

Επαναλαμβάνω, αυτό είναι ρεαλιστικό να συμβεί & θα συμβεί! Διότι εμείς θα νικήσουμε μαζί με εσάς!

Όσο και εάν ο κόσμος, το σύνολο των Ηρακλειωτών, θέλει η επόμενη εκλεγμένη δημοτική αρχή να καταπιαστεί με αποτελεσματικότητα και επιμονή με την καθημερινότητα, να επιλύσει τα μικρά που φέρνουν τεράστια κύματα αναστάτωσης στην καθημερινή ζωή, χρέος και ευθύνη ενός δήμου είναι να ανοιχτεί και στα μεγάλα. Μια φιλοσοφημένη πολιτικά δημοτική αρχή γνωρίζει ότι τα μικρά και τα μεγάλα, δρουν συμπληρωματικά. Μια αναπτυξιακή έκρηξη στο δήμο μας θα επιλύσει αυτόματα πολλές από τις καθημερινές συμπληγάδες μας, αφού θα κομίσει πλούτο, τεχνογνωσία και καλές πρακτικές. Αντίστοιχα, εάν αναβαθμίσουμε την αισθητική στις γειτονιές μας με καταπράσινα πάρκα, παιδικές χαρές και χρώμα τότε θα συνηθίσουμε τους πολίτες στην ομορφιά και την εξέλιξη μέσα και από τεχνοκρατικές υποδομές. Θέλουμε χρώμα, για να διώξουμε το γκρίζο που υπάρχει τριγύρω μας!

Αλλά, πάμε να δούμε μαζί τα μεγάλα, τα έργα – ΦΑΡΟΣ! Αυτά που θα κάνουμε, αφού εσείς θα μας δώσετε τη δυνατότητα να πράξουμε!

Το βάσανο των ντεπόζιτων και ο έλεγχος της στάθμης τους, η έλλειψη συνεχούς ροής στις βρύσες μας, οι διακοπές υδροδότησης, το άγχος που όλοι ζήσαμε το περασμένο καλοκαίρι οπότε βρεθήκαμε στο παρά ένα της οριστικής διακοπής υδροδότησης, είναι αγκάθια της καθημερινότητας μας. Για να τις αφαιρέσουμε οριστικά από τη ζωή μας θα πρέπει να γίνουν τρία πράγματα:

1) Μικρά και μεγάλα φράγματα,

2)Αντικατάσταση δικτύων και αγωγών,

3) Επαναχρησιμοποίηση των υγρών αποβλήτων των βιολογικών καθαρισμών για άρδευση.

Εμείς τολμάμε και λέμε ότι το φράγμα στο Κυπαρίσσι αποτελεί έργο – ΦΑΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

Θα γίνει, αρκεί να προκύψει μια δημοτική αρχή που θα κοιτάξει το κεντρικό κράτος με όρους ισοτιμίας, που θα ασκήσει άκαμπτη πίεση έως ότου αυτό αναλάβει τη χρηματοδότησή του, αφού κανείς δήμος δε είναι δυνατόν να καλύψει με ίδιους πόρους ένα τέτοιας έκτασης έργο.

Η Κρήτη για δεκαετίες στερείται μεγάλων αναπτυξιακών υποδομών που αποτελούν πραγματικότητα για άλλες περιφέρειες της χώρας. Το Ηράκλειο πρέπει να διεκδικήσει την κατασκευή του φράγματος το οποίο θα εξασφαλίσει την άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων αγροτικής γης σε Κυπαρίσσι, Προφήτη Ηλία και την ευρύτερη περιοχή θα είναι έργο ανάσχεσης του τεράστιου υδάτινου όγκου που πλημμυρίζει το Γιόφυρο και θα συμπληρώνει την ύδρευση του πολεοδομικού συγκροτήματος του Ηρακλείου σε περιόδους φτωχών βροχοπτώσεων.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 60% της υδρολογικής ροής του Γιόφυρου συγκεντρώνεται στη λεκάνη Προφήτη Ηλία, Αγία Βαρβάρα, Άγιο Θωμά, Βενεράτο, Πρινιά και Λαδούκου, το οποίο μεταφράζεται σε 22 εκ κυβικά νερού χαμένα ετησίως στη θάλασσα.

Η αξιοποίηση αυτών των νερών θα διπλασιάσει την αγροτική παραγωγή και το εισόδημα της τοπικής κοινωνίας!

Συμπληρωματικά, εμείς στηρίζουμε και την κατασκευή άλλων δύο μικρότερων φραγμάτων σε Δαφνές και Λαδούκο για τα οποία υπάρχουν έτοιμες μελέτες και ο προϋπολογισμός τους είναι αρκετά πιο μικρός!

Τα φράγματα είναι τα σύγχρονα τείχη για τον δήμο μας.

Η ευημερία και η προστασία μας εξαρτώνται από αυτά!

Εξαρτώνται από αυτές τις οραματικές παρεμβάσεις και εσείς θα μας δώσετε το πράσινο φως για να το κάνουμε!

Μας ρωτούν: «Πώς θα διοικήσετε!»

Εμείς απαντάμε!

Η πλατφόρμα της Διακυβέρνησής μας είναι διαυγής, κρυστάλλινη, δημοκρατική, και πάνω σε αυτήν υπάρχει θέση για κάθε συνδημότη μας.

Κατά τον Αριστοτέλη στα Πολιτικά, το «μετέχειν» βρίσκεται στην πολιτική ουσία του ανθρώπου. Η ανανέωση και στερεοποίηση του δημοκρατικού μας ήθους συμβαίνει μονάχα όταν περνάει μέσα από αυτό το φίλτρο

Το φίλτρο της συμμετοχής!

Γι αυτό εμείς τοποθετούμε στην καρδιά της δημοτικής διακυβέρνησής μας τον δημοκρατικό διάλογο και τα τοπικά δημοψηφίσματα κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Τον συμπολίτη μας τον θέλουμε πρωταγωνιστή, συν- διαμορφωτή της καθημερινότητάς του. Ο νόμος Κλεισθένη που ρυθμίζει τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης παρ’ ότι διαθέτει κάποιες θετικές παραμέτρους στη θεσμοθέτηση των δημοτικών δημοψηφισμάτων, εντούτοις περιορίζει τη θεματολογία, για παράδειγμα, απαγορεύει τη διεξαγωγή τους για θέματα όπως η οικονομική διαχείριση των ΟΤΑ. Η παράταξή μας θα αγωνιστεί ώστε ο θεσμός της συμμετοχής και της συναπόφασης να γίνει πράξη.

Μας ρωτούν: «Ποιες συνθήκες και συγκυρίες θα αξιοποιήσετε;»

Μας ρωτούν να τους απαριθμήσουμε τις ευκαιρίες που θα αδράξουμε.

Εμείς λέμε ότι ο κόσμος μας μετασχηματίζεται με τεράστιες ταχύτητες. Ξαναλέμε: ζούμε την 4η βιομηχανική επανάσταση, την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης. Έχουμε περάσει στην εποχή του Internet Of Things, του δικτύου επικοινωνίας αντικειμένων που ενσωματώνουν ηλεκτρονικά μέσα, λογισμικό και αισθητήρες. Ζούμε την ανατολή ενός καινούριου κόσμου και εμείς θα διεκδικήσουμε για τον δήμο μια θέση σε αυτήν την τεχνολογική και επιστημονική επανάσταση, σε αυτήν την κοσμογονία που θα ανατρέψει τα δεδομένα ζωής των προηγούμενων γενεών. Με τη συνδρομή και την αρωγή των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων μας, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης, του ΙΤΕ και με τις καινοτομίες των δραστήριων και ανήσυχων start up εταιρειών που ανθούν και εδώ θα ενώσουμε δυνάμεις.

Οι δυνατότητες του νέου κόσμου πρέπει να γίνουν η καθημερινότητα των πολλών!

Εμείς θα φροντίσουμε γι αυτό- επειδή εσείς θα μας δώσετε τη δύναμη!

Μας ρωτούν: «Θα σπάσετε αυγά; Φοβάστε τις συγκρούσεις;».

Μας ρωτούν αν θα σπάσουμε τα ταμπού που είναι τα σύγχρονα πολιτικά και κοινωνικά δεσμά!

Εμείς απαντάμε ότι θα γίνουμε παγοθραύστης ανάλογα με την περίπτωση και με πυξίδα πάντα το συμφέρον του δήμου!

Θα σπάσουμε τα ταμπού! Θα διορθώσουμε την αδικία που έχουν υποστεί οι πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι, που έχουν αφεθεί χωρίς ουσιαστική διοίκηση και κυρίως χωρίς τα τεχνικά μέσα και τα εργαλεία για τις ανάγκες αγροτικής οδοποιίας και μικρής έκτασης τεχνικών έργων.

Εμείς θα θεσπίσουμε Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων για την ενδοχώρα με τον αντιδήμαρχο να βρίσκεται τοποθετημένος στην αγροτική περιφέρεια και όχι στο κέντρο της πόλης και τα μηχανήματα να βρίσκονται στους αγροτικούς δρόμους και τα χωράφια και όχι να σκουριάζουν σε δημοτικές αποθήκες!

Εμείς θα είμαστε στα χωράφια, τις πλατείες, τους δρόμους και τα καφενεία των χωριών. Θα είμαστε δίπλα στον αγρότη, τον έμπορο,

τον επιχειρηματία και τον κάθε παραγωγό που δίνει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα & τα καθιστά ανταγωνιστικά στις απαιτητικές διεθνείς αγορές! Θα είμαστε εκεί που κτυπάει η καρδιά του κάθε πολίτη, εκεί που ο ιδρώτας ποτίζει τη γη σας, εκεί που το βλέμμα σας αναζητά την προσοχή και το ενδιαφέρον των τοπικών αρχόντων! Θα είμαστε κοντά σας- δίπλα σας! Αυτό είναι δέσμευση!!! Εμείς θα βρισκόμαστε κοντά στους δημότες, τις συλλογικότητες, τους φορείς τους δήμου μας και μετά τις 26 Μαΐου. Θα λογοδοτούμε σε εσάς! Η λογοδοσία θα ανακεφαλαιώνει το δημοτικό μας έργο ανά τρίμηνο!

Σπάμε τα ταμπού όσον αναφορά τις διακρίσεις ανάμεσα στους συμπολίτες μας, τα άτομα με αναπηρία, τις ομάδες που αντιμετωπίζουν το κοινωνικό και οικονομικό περιθώριο. Θέλουμε τα άτομα με αναπηρία να αισθάνονται ισότιμοι δημότες. Στόχος μας είναι η δημιουργία Πολυαισθητηριακού Χώρου και Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, όπως και η δημιουργία Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία σε συνεργασία με το ΠΑΓΝΗ και εγκατάστασή του στο δημοτικό κτήριο στο Βενεράτο. Η έξυπνη και πολιτισμένη κοινωνία δεν αντιμετωπίζει την αναπηρία ή τη νοητική υστέρηση ως ταμπού. Αλλά ως μια ιδιαίτερη δεξιότητα που έχει να μας προσφέρει και να μας μάθει πολλά!

Για τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται ακόμη από την πολύχρονη και πολύτροπη κρίση στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Για αυτό προτείνουμε μεταξύ άλλων την υλοποίηση του θεσμού του «Συνήγορου του Δημότη» δηλαδή ενός γραφείου διάγνωσης, διαλογής και διαχείρισης σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων των πολιτών. Επίσης, προτείνουμε τη δημιουργία Δημοτικού Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας με στόχο την προώθηση στην απασχόληση αλλά και την επανένταξη στην αγορά εργασίας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Θα σπάσουμε και άλλα ταμπού; Ναι θα σπάσουμε!

Εμείς δε θα διστάσουμε να συμπράξουμε με τους ιδιώτες, τους επιχειρηματίες της πόλης, τους ανθρώπους που παράγουν πλούτο και θέσεις εργασίας, προκειμένου να ολοκληρώσουμε υπηρεσίες και δομές που ο δήμος και οι δημότες έχουν ανάγκη.

Προσκαλούμε τους ιδιώτες και στην κατασκευή μαρίνας στο Παγκρήτιο Στάδιο, άλλο ένα έργο-ΦΑΡΟ για την πόλη μας.

Ένα έργο που θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν όλης της Κρήτης.

Χαρήκαμε που μόλις χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός από εδώ, από το Ηράκλειο εξήγγειλε το έργο αυτό που εμείς έχουν κάνει σημαία του προεκλογικού μας αγώνα και θα το φθάσουμε ως το τέλος.

Ένα έργο που θα δώσει δεκάδες μόνιμες θέσεις εργασίες σε δεκάδες συμπολίτες μας, και κατά τη διάρκειά του θα βρουν εργασία δεκάδες επαγγελματίες που σήμερα ασφυκτιούν μέσα στο πλαίσιο της οικονομικής στασιμότητας.

Θα προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις που κανείς κατά το παρελθόν δεν είχε τολμήσει, όχι μόνο να υλοποιήσει αλλά και να σκεφτεί!

Εμείς σκεφτόμαστε αληθινά ελεύθερα αλλά κυρίως δρούμε χωρίς δεσμεύσεις!

Εμείς λέμε ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας προκειμένου να αποδώσουμε στους Ηρακλειώτες δημόσιους χώρους υψηλής αισθητικής. Πρώτη μας κατεύθυνση είναι να διασώσουμε τους τελευταίους ελεύθερους χώρους προκειμένου να αποδοθούν στην κοινωνία και σε δημόσιες χρήσεις, και να γίνουν σχολεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, πάρκα και πλατείες.

 

Χθες το βράδυ ήμουν σε μια ωραία συντροφιά, στην οδό Λεβήνου και Διογένους στη Θέρισσο πάνω από τα Δειλινά, σε ένα πάρκο που μεταμορφώθηκε από έναν άμορφο χώρο με μπάζα σε ένα καλαίσθητο πάρκο με πανοραμική θέα της δυτικής πλευράς της πόλης μας!

Διαμάντι, Στάσα και Δημήτρη που είστε και απόψε μαζί μου, άξιζε τον κόπο η προσπάθεια όλων μας ακόμη και μέχρι αργά, βράδια ολόκληρα, ώστε να αποδώσουμε στη γειτονιά σας αυτό το πάρκο!

Ο δημόσιος χώρος δημιουργεί ανθρώπινες σχέσεις, φέρνει κοντά τους ανθρώπους.

Χθες εκεί συγκεντρωθήκαμε και κάναμε την ωραία παρέα μας!Επικοινωνήσαμε ξανά ουσιαστικά!

Δεύτερη κατεύθυνση ως προς τους δημόσιους χώρους είναι να τολμήσουμε να αναδείξουμε όλα τα σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία του πολιτισμού μας όπως είναι τα Ενετικά Τείχη, η Λότζια, η Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Γι αυτό δε θα διστάσουμε, αν χρειαστεί, να απαλλοτριώσουμε και να κατεδαφίσουμε νεότερα κτίσματα των τελευταίων δύο τριών δεκαετιών που θολώνουν την αίγλη των μνημείων μας.

Για εμάς η Λότζια δε θα πρέπει μόνο να αναδειχθεί οπτικά αλλά να αλλάξει εν γένει η χρήση της!

Θα δρομολογήσουμε τη μετακίνηση των δημοτικών υπηρεσιών στην Νέα Αλικαρνασσό, διατηρώντας το εμβληματικό ενετικό κτίσμα ως έδρα του Δημαρχείου και των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και ως χώρο φιλοξενίας πολιτιστικών δραστηριοτήτων με τη χωροθέτηση πινακοθήκης και αιθουσών πολλαπλών χρήσεων.

Θα τολμήσουμε, επίσης, αυτό που δεν έχει τολμήσει καμία απερχόμενη δημοτική αρχή!

Να αναδιατάξουμε το Οργανόγραμμα των δημοτικών υπηρεσιών, να πριμοδοτούμε τους αποδοτικούς δημοτικούς υπαλλήλους και να τοποθετήσουμε τους άξιους και ικανούς- ανάλογα και με τους τίτλους σπουδών τους- στις πιο απαιτητικές και νευραλγικές θέσεις.

Η επιτυχία μας θα ξεκινήσει από το προσωπικό του δήμου!

Οι υπάλληλοι, τα στελέχη του δήμου, θα γίνουν συνέταιροι του οραματικού σχεδίου μας!

Συνέταιροι μας οι υπάλληλοι και τα στελέχη του Δήμου μας!

Μας ρωτούν: «Ποιο είναι το προεκλογικό σας πρόγραμμα;»

Τους απαντάμε , το πρόγραμμα μας- προϊόν μιας ευρείας διαβούλευσης με ειδικούς, επιστήμονες, τεχνοκράτες και όλα τα μέλη της ομάδας μας με εξειδίκευση στις επιμέρους ενότητές του είναι προσβάσιμο σε όλους και αναρτημένο στο site της παράταξης μας.

Καλούμε τους Ηρακλειώτες να το διαβάσουν, να το μελετήσουν.

Αρκετά σημεία του τα ανέφερα διάσπαρτα προηγουμένως, θα ήθελα, ωστόσο, να κάνω δυο συνοπτικές αναφορές. Η πρώτη αναφορά σχετίζεται με την προσχολική αγωγή. Εμείς το χουμε γράψει και θα το κάνουμε πράξη- θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση για την ανέγερση τουλάχιστον 10 νηπιαγωγείων&3 βρεφονηπιακών σταθμών. Η δεύτερη αφορά το πεδίο του Πολιτισμού. Εμείς κτίζουμε το οικοδόμημα του πολιτισμού εφεξής και εξερευνούμε τις προοπτικές του πάνω στον εκσυγχρονισμό της παράδοσης. Όπως πολύ χαρακτηριστικά λέμε θέλουμε να περάσουμε την παράδοση μέσω της τεχνολογίας στα νέα παιδιά, τη νέα γενιά. Αυτήν την Κυριακή στις κάλπες προσέρχεται και η νέα γενιά και μάλιστα οι 17άρηδες, ο γιος μου, τα παιδιά μας, οι συνομήλικοι τους.

Τους εύχομαι καλή ψήφο.

Εμείς θέλουμε τα νιάτα μπροστά, θα τους δώσουμε χώρο και δύναμη γι αυτό!

Εύχομαι να προηγηθεί η δική τους αυτόνομη σκέψη πριν τη ρήψη του ψηφοδελτίου της επιλογής του στην κάλπη.

Εύχομαι να επικρατήσει ο ρομαντισμός και η καθαρότητα που φέρουν τα νιάτα τους και να μην υποκύψουν σε πλάνες σειρήνες, πλειοδοσίες ή στην ισοπεδωτική εξίσωση «Όλοι ίδιοι είναι!»

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Ξυπνάμε από την παράλυση της απερχόμενης δημοτικής αρχής!

Λέμε όχι στην επαναφορά μιας δημοτικής αρχής που έκλεισε τον μεγάλο κύκλο της!

Εμείς μοιραζόμαστε τον σπόρο της Ελπίδας!

Περπατάμε ΜΑΖΙ τον κοινό μας Δρόμο!

Ας ξεκινήσουμε από σήμερα το βράδυ τη μεγάλη γιορτή της πόλης μας!

Τη γιορτή της Νίκης και της Ελπίδας!

Τη γιορτή της Νέας Γενιάς και των ανθρώπων που πιστεύουν στη δύναμη της πολιτικής ως ανώτερης αξίας και προσφοράς.

Ας δείξουμε τον Δρόμο!

Ας γίνουμε το παράδειγμα για όλην την Ελλάδα!

Μπορούμε, το θέλουμε, θα το κάνουμε!

Σε αυτές τις εκλογές δεν έχει δικαίωμα κανείς να απέχει, συμμετέχουμε, στηρίζουμε, ψηφίζουμε |»Συν+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΏΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» – «Άμεση Δημοκρατία»

Χτυπάμε την αποχή, στηρίζουμε τον Δήμο μας στην πράξη!